Söndag 24/9 

Jag är påväg till Stockholm. Klockan är 22.30 och vi har långt kvar. Jag lyssnar på William Spetz’s sommarprat och tittar ut genom fönstret. Vi åker genom skogen och jag tittar upp. Stjärnklart. Jag ler för mig själv. Något far förbi. Ett litet ljussken påväg förbi Karlavagnen. Jag undrar om det var ett stjärnfall, eller bara någon form av optisk illusion. Samma sak händer igen och nu är jag säker. Det är en rymdstation som blir attackerad. För det är väl inte så enkelt som ett vackert litet stjärnfall. Önska dig något, sov så gott. Nej. Det som ser så fantastiskt ut måste ha en förklaring som innehar mina förväntningars motpol. Så jag accepterar att något någonstans håller på att gå under. För det är väl så det är. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s