Söndag 24/9 

Jag är påväg till Stockholm. Klockan är 22.30 och vi har långt kvar. Jag lyssnar på William Spetz’s sommarprat och tittar ut genom fönstret. Vi åker genom skogen och jag tittar upp. Stjärnklart. Jag ler för mig själv. Något far förbi. Ett litet ljussken påväg förbi Karlavagnen. Jag undrar om det var ett stjärnfall, eller bara någon form av optisk illusion. Samma sak händer igen och nu är jag säker. Det är en rymdstation som blir attackerad. För det är väl inte så enkelt som ett vackert litet stjärnfall. Önska dig något, sov så gott. Nej. Det som ser så fantastiskt ut måste ha en förklaring som innehar mina förväntningars motpol. Så jag accepterar att något någonstans håller på att gå under. För det är väl så det är. 

Söndag 17/9

Den här helgen vistas jag på hemmaplan. Hittills har jag ockuperat mig med möten, finmiddag, prat om livet över kaffe med en vän, och dubbeldejt på bio. Idag ska jag repa och sedan bege mig tillbaka till Stockholm för ännu en vecka på Kaggeholm.

Repet jag har idag är inför The Toto Experience, som inträffar nästa helg redan! Om du går till fliken ”Kalendarium” så hittar du en länk med mer information om konserten där.

Innan jag ger mig på att göra mig i ordning så vill jag önska dig en härlig dag, vecka, månad och år. Och tack för att du kikade in här en snabbis.

Torsdag 14/9

Nu är det mitten av september. Det är höst. Här på Kaggeholm blir det mörkare på kvällarna, det regnar och smattrar hemtrevligt på sjöns yta, och trädens blad börjar äntligen skifta i de varma, eldiga färgerna.

Mitt i allt finns ett gäng unga vuxna. Som bor här. Som dricker te på kvällarna, häller i sig kaffe under den gemensamma frukosten och pluggar. Det är fantastiskt.

Och jag då? Jag lyssnar på den här spellistan på Spotify, dricker te med citron på mitt rum, tassar runt i fladdriga byxor och hoodies, gäspar och jobbar hårt.

Jag övar, övar och övar. Sjunger konstant, spelar piano och trummor. Jag läser noter, tar ut stämmor, skriver kompskisser och försöker hålla isär alla teoriuppgifter jag ska göra klart tills nästa vecka.

Jag försöker skriva ny musik också, men det verkar som om det finns ett hinder ivägen. Inget som kommer ur mig är enligt mig bra nog, det är bara fraser, ljud av känslor. Kanske är viljan att producera något så stark att kreativiteten inte får ta tillräcklig plats.

Allt detta, och mycket mer, har jag haft för mig i snart tre veckor.

Samtidigt åker jag hem till Örebro varje fredag för att repa eller ha gig. Jag älskar det, men i samband med att försöka få in en rutin här på Kaggeholm så är det lite stressigt. Men jag tror jag kommer fixa det ganska bra faktiskt.

Det är ju trots allt detta jag vill hålla på med.